Roláda ze skopového masa s hořčicí
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 600 g Skopové maso přední
- 150 ml Víno červené
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 50 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 140.8 mg
- Draslík 795 mg
- Vláknina 6896.3 mg
- Vitamín A 6896.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme. Hořčicí potřeme plátky masa, osolíme je a opepříme.
-
2
Na malé kousky nakrájíme cibuli, mrkev a petržel, petrželovou nať posekáme. Smícháme vše s olejem a maso směsí potřeme.
-
3
Srolujeme plátky a zpevníme nití.
-
4
Na rozpáleném másle je osmahneme, poté podlijeme vínem a vodou, dusíme hodinu.
-
5
Maso vyjmeme, omáčku procedíme a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu.