Hovězí pečínka v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 91.1 mg
- Draslík 59.7 mg
- Vláknina 593.2 mg
- Vitamín A 593.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. V pánvi rozpálíme trošku oleje a maso zprudka krátce orestujeme.
-
2
Poté přemístíme do pekáčku, do kterého jsme dali zbytek oleje a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, pepřem a pečeme asi hodinu při teplotě 180C.
-
3
Mezitím připravíme želatinu podle návodu na obalu. Část si odložíme na potření, zbytek necháme ztuhnout v misce.
-
4
Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky, jako celek přelijeme želatinou a podáváme dozdobené kousky ztuhlého aspiku.