Křehké mandlové hvězdičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Čokoláda hořká
  • 90 g Mandle
  • 30 g Mandle
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 90 g Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 45.9 mg
  • Draslík 136.5 mg
  • Vláknina 4404.8 mg
  • Vitamín A 4404.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme máslo s cukrem a 1/2 vejce. Přidáme med, mleté mandle, nastrouhanou čokoládu, utlučené koření, muškátový květ a strouhanou citronovou kůru. Vypracujeme těsto a zahustíme moukou.

  • 2

    Na vále vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky a rozložíme je na vymazaný plech. Povrch potřeme rozšlehaným zbytkem vejce, dozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu