Losos na pěti kořeních
Suroviny
- 115 g Hrášek
- 20 g Zázvor celý
- 2 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 plátek Losos - filety
- 2 polévková lžíce Zázvorové víno
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 87 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 255.6 mg
- Vláknina 8672.5 mg
- Vitamín A 8672.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme lososí plátky bez kůže. Rybí plátky potřeme po obou stranách směsí pěti koření, solí a pepřem. Dáme stranou na později.
-
2
Pórek očistíme a překrojíme napůl. Omyjeme ho a nasekáme. Mrkev očistíme a pokrájíme na tyčinky, hrášek propláchneme.
-
3
Zázvor nakrájíme na proužky. Do velké mísy dáme všechnu zeleninu a promícháme se zázvorovým vínem a lžící sójové omáčky.
-
4
Rybí plátky položíme na rozehřátý gril a potřeme je zbývající sójovou omáčkou, pečeme po každé straně 3 minuty.
-
5
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm zeleninu, aby změkla. Přendáme ji na talíře. Přidáme okapané lososí plátky a ihned podáváme.