Bramborová příloha pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1786 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 97.6 mg
- Draslík 528.5 mg
- Vláknina 8430 mg
- Vitamín A 8430 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme. Přidáme 80 gramů rozpuštěného másla, krupici, žloutek, přilijeme mléko, osolíme a metlou vymícháme řidší těsto, nakonec vmícháme sníh z bílku.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do něj nalijeme, vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct. Pečeme přibližně 25 minut, až povrch buchty zezlátne.
-
3
Upečenou buchtu vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.