Grilovaná makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Meruňky kompot
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.07 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 240.3 mg
  • Draslík 82.5 mg
  • Vláknina 4562.3 mg
  • Vitamín A 4562.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykucháme a očistíme makrely. Oddělíme hlavy a vložíme ryby do mělké mísy.

  • 2

    Necháme okapat meruňky, šťávu uschováme na později. Polovinu množství meruněk nasekáme a dáme stranou. Zbytek meruněk dáme do mixéru s worcesterem, cukrem, rajčatovým protlakem, sójovou omáčkou, tabaskem, zázvorem, česnekem a rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Omáčkou přelijeme ryby a několikrát obrátíme, aby se dobře obalily. Necháme v lednici, dokud nebudeme ryby potřebovat.

  • 4

    Na grilu makrely grilujeme na mřížce, kterou pomažeme tukem. Grilujeme 7 minut a jednou obrátíme.

  • 5

    Do pánve nalijeme zbývající marinádu, přidáme zbytek meruněk a polovinu uschované meruňkové šťávy a uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty.

  • 6

    Makrely podáváme s meruňkovou omáčkou.

Komentáře k receptu