Závitky z platýza
Suroviny
- 125 g Špenát listový čerstvý
- 125 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 plátek Platýz - filety
- 1.5 dl Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 6 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 35.7 mg
- Draslík 281.4 mg
- Vláknina 2818.5 mg
- Vitamín A 2818.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odstraníme stonky ze špenátových listů, omyjeme listy a osušíme. Listy rozdělíme mezi okořeněné plátky tak, že je položíme na stranu s kůží. Rozdělíme mezi ně i polovinu krevet. Plátky zabalíme do špenátových listů a závitky sešpendlíme párátky. Závitky dáme na talíř a položíme je na dno bambusového pařáku.
-
2
Do pánve postavíme kovovou trojnožku a přilijeme do ní dost vody. Uvedeme do varu, na trojnožku dáme bambusový pařák, zakryjeme pokličkou a zakryjeme i pánev. Vaříme v páře 30 minut.
-
3
Vyndáme rybí závitky a udržujeme v teple. Pánev vyprázdníme a utřeme do sucha, poté rozehřejeme olej a přidáme pokrájené jarní cibulky a zázvor. Smažíme 2 minuty.
-
4
Do pánve nalijeme vývar a uvedeme do varu. Smícháme v misce smetanu a solamyl, přidáme jogut, zbývající krevety a přivedeme k varu. Do směsi smetany nalijeme trochu omáčky, rozmícháme a přidáme do pánve. Prohříváme, dokud směs nezhoustne, osolíme a opepříme.
-
5
Závitky přelijeme omáčkou a podáváme horké.