Závitky z platýza

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 plátek Platýz - filety
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 35.7 mg
  • Draslík 281.4 mg
  • Vláknina 2818.5 mg
  • Vitamín A 2818.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odstraníme stonky ze špenátových listů, omyjeme listy a osušíme. Listy rozdělíme mezi okořeněné plátky tak, že je položíme na stranu s kůží. Rozdělíme mezi ně i polovinu krevet. Plátky zabalíme do špenátových listů a závitky sešpendlíme párátky. Závitky dáme na talíř a položíme je na dno bambusového pařáku.

  • 2

    Do pánve postavíme kovovou trojnožku a přilijeme do ní dost vody. Uvedeme do varu, na trojnožku dáme bambusový pařák, zakryjeme pokličkou a zakryjeme i pánev. Vaříme v páře 30 minut.

  • 3

    Vyndáme rybí závitky a udržujeme v teple. Pánev vyprázdníme a utřeme do sucha, poté rozehřejeme olej a přidáme pokrájené jarní cibulky a zázvor. Smažíme 2 minuty.

  • 4

    Do pánve nalijeme vývar a uvedeme do varu. Smícháme v misce smetanu a solamyl, přidáme jogut, zbývající krevety a přivedeme k varu. Do směsi smetany nalijeme trochu omáčky, rozmícháme a přidáme do pánve. Prohříváme, dokud směs nezhoustne, osolíme a opepříme.

  • 5

    Závitky přelijeme omáčkou a podáváme horké.

Komentáře k receptu