Bramborové lívance z vařených brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 6 g
- Sodík 2099 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 1037.2 mg
- Vláknina 18900 mg
- Vitamín A 18900 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé vařené brambory oloupeme, rozmačkáme, přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme. Vypracujeme tužší těsto, rozválíme ho na tenkou placku, ze které vykrajujeme tenké lívance.
-
2
V pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme jednotlivé lívance nasucho, hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem, zavineme a ještě teplé podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.