Beskydský bramborák s houbami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 450 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 1401.3 mg
  • Vláknina 25773.7 mg
  • Vitamín A 25773.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, vajíčko a čerstvě pomletý pepř. Bramborové těsto dobře promícháme.

  • 2

    Očistíme a omyjeme čerstvé lesní houby, pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozpáleném olivovém oleji s máslem (2 lžíce) je podusíme. Osolíme mořskou solí, posypeme pepřem 4 barev, ochutíme drceným kmínem a osmažíme je dozlatova.

  • 3

    V druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Pánev budeme vytírat postupně mašlovačkou, namočenou do oleje, spotřebujeme přibližně 4 lžíce. Na něm postupně usmažíme bramborové placky – bramboráky - z obou stran dozlatova. Na jeden bramborák nabereme 1.5 lžíce těsta, které na pánvi rozetřeme na tenkou placku.

  • 4

    Na každý bramborák dáme 1 – 2 lžíce houbové smaženice, bramborák v polovině přehneme a tak servírujeme na talíři i ostatní usmažené bramboráky. Podáváme je horké.

Komentáře k receptu