Beskydský bramborák s houbami
Suroviny
- 800 g Brambory
- 450 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 1401.3 mg
- Vláknina 25773.7 mg
- Vitamín A 25773.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy, přidáme sůl, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, vajíčko a čerstvě pomletý pepř. Bramborové těsto dobře promícháme.
-
2
Očistíme a omyjeme čerstvé lesní houby, pokrájíme je na plátky a v pánvi na rozpáleném olivovém oleji s máslem (2 lžíce) je podusíme. Osolíme mořskou solí, posypeme pepřem 4 barev, ochutíme drceným kmínem a osmažíme je dozlatova.
-
3
V druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Pánev budeme vytírat postupně mašlovačkou, namočenou do oleje, spotřebujeme přibližně 4 lžíce. Na něm postupně usmažíme bramborové placky – bramboráky - z obou stran dozlatova. Na jeden bramborák nabereme 1.5 lžíce těsta, které na pánvi rozetřeme na tenkou placku.
-
4
Na každý bramborák dáme 1 – 2 lžíce houbové smaženice, bramborák v polovině přehneme a tak servírujeme na talíři i ostatní usmažené bramboráky. Podáváme je horké.