Omáčka z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 498.1 mg
- Vláknina 3138 mg
- Vitamín A 3138 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 40 minut.
-
2
Vývar scedíme, koření vyndáme, maso nakrájíme najemno nebo posekáme. Maso vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, provaříme, ochutíme majoránkou, podle chuti dosolíme. Krátce povaříme a odstavíme.
-
3
Podáváme s bramborovými noky.