Makarony alla Carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 969 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1438 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 518.5 mg
  • Vláknina 8870 mg
  • Vitamín A 8870 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.

  • 2

    Nudličky slaniny dáme na pánev a mírně zahříváme 7 minut, až začne pouštět tuk, potom zvýšíme teplotu. Přidáme česnek a škvaříme, až je slanina křupavá.

  • 3

    Do mísy rozklepneme vejce. Nalijeme je na slaninu s česnekem. Přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Mícháme zvolna dohusta.

  • 4

    Těstoviny scedíme a vrátíme je do nádoby po vaření. Ihned je promícháme s míchanými vejci se smetanou.

  • 5

    Podáváme zdobené petrželkou.

Komentáře k receptu