Fettucine Primavera
Suroviny
- 120 g Brokolice
- 220 g Cuketa
- 90 g Hrášek
- 150 g Chřest bílý
- 90 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Bazalka
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Paprika žlutá
- 60 g Paprika červená
- 500 g Těstoviny Fettuccine
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 28 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 49.7 mg
- Draslík 593.9 mg
- Vláknina 16225 mg
- Vitamín A 16225 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě uvaříme nakrájený chřest, růžičky brokolice a nakrájenou cuketu doměkka (asi 3 minuty). Scedíme a odložíme stranou.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky papriky a drcený česnek a smažíme za průběžného promíchávání 4 minuty nebo do změknutí paprik.
-
3
Vložíme rajčata, 3 lžíce rajské šťávy, hrášek a podusíme 5 minut (nebo až se tekutina v pánvi vydusí na polovinu).
-
4
Přidáme chřest, brokolici a cuketu, vmícháme smetanu a upravujeme
-
5
1-2 minuty, až se tekutina trochu vyvaří a sjednotí se chuť. Podle chuti dokořeníme.
-
6
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě ve velkém hrnci.
-
7
Nudle důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Vmícháme bazalku, posypeme parmezánem a servírujeme.