Gorgonzola s fíky a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Sýr Gorgonzola
  • 12 ks Fíky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 701.2 mg
  • Vláknina 17440 mg
  • Vitamín A 17440 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté fíky rozkrojíme na poloviny a řeznou stranou dolů je urovnáme na rozehřátou grilovací pánev. Když budou mít fíky vespodu vypálenou mřížku, opatrně je obrátíme a opékáme ještě po druhé straně.

  • 2

    Opečené fíky upravíme na plochou servírovací mísu, posypeme rozdrobeným sýrem a pokapeme medem.

  • 3

    Ihned podáváme k aperitivům před jídlem.

Komentáře k receptu