Tagliatelle na hříbkách
Suroviny
- 45 g Máslo čerstvé
- 300 g Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 90 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Hříbky čerstvé
- 90 g Sýr Provolone
- 500 g Tagliatelle
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 45 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 172.9 mg
- Draslík 484.4 mg
- Vláknina 2594.5 mg
- Vitamín A 2594.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vařící vodě podle návodu.
-
2
Zatím rozehřejeme ve velké pánvi máslo, přidáme drcený česnek
-
3
a mícháme 1 minutu. Vložíme nakrájené houby a mícháme ještě 2 minuty. Nalijeme smetanu a podusíme 2-3 minuty. Doplníme a zahustíme vejcem.
-
4
Těstoviny scedíme, přidáme je k směsi s vejcem, promícháme a dobře prohřejeme. Přidáme špenát, strouhaný sýr, citronovou šťávu, muškátový oříšek a podle chuti pepř a vše dobře zlehka rozmícháme s těstovinami. Ihned servírujeme.