Biskupský chlebíček s rozinkami
Suroviny
- 30 g Hrozinky
- 30 g Mandle
- 70 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Mouka pšeničná hrubá
- 70 g Cukr moučkový
- 30 g Pomerančová kůra
- 30 g Rozinky tmavé
- 0.5 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 21 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 264.8 mg
- Draslík 160.9 mg
- Vláknina 4763.3 mg
- Vitamín A 4763.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme cca 30 minut. Poté vmícháme sultánky, rozinky, nasekané mandle, na kostičky nakrájenou v cukru naloženou pomerančovou kůru, nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 45 - 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, posypeme cukrem a nakrájíme.