Polévka z ovesných vloček s mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 190.1 mg
- Draslík 232.7 mg
- Vláknina 6892.5 mg
- Vitamín A 6892.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 324.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mrkev, celer, petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do hrnce, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a povaříme.
-
2
Uvařenou polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní rozkvedlané žloutky, dochutíme polévkovým kořením a podáváme.