Parmice červená s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Vermicelli
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 kg Parmice
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1066 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 163 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 1692.3 mg
  • Vláknina 14941.2 mg
  • Vitamín A 14941.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého kastrolu dáme plátky červené parmice. Nalijeme do něj víno, přidáme nasekanou šalotku, citronovou kůru a šťávu, česnek, muškátový oříšek a ančovičky. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 35 minut.

  • 2

    Rybí plátky přemístíme na ohřátou mísu. Dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve nalijeme vypečenou tekutinu a přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, dokud se polovina nevypaří. Smícháme v misce solamyl se smetanou a přidáme do omáčky, aby zhoustla.

  • 3

    Hrnec lehce osolené vody přivedeme k varu, do ní dáme vermicelli a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na ohřátou servírovací mísu.

  • 4

    Na vermicelli vložíme plátky červené parmice a přelijeme je omáčkou. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu