Parmice červená s těstovinami
Suroviny
- 450 g Těstoviny Vermicelli
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Citrony
- 3 ks Ančovička - filety
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 3 dl Víno bílé
- 1 kg Parmice
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1066 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 14 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 163 g
- Cholesterol 146.3 mg
- Draslík 1692.3 mg
- Vláknina 14941.2 mg
- Vitamín A 14941.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého kastrolu dáme plátky červené parmice. Nalijeme do něj víno, přidáme nasekanou šalotku, citronovou kůru a šťávu, česnek, muškátový oříšek a ančovičky. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 35 minut.
-
2
Rybí plátky přemístíme na ohřátou mísu. Dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve nalijeme vypečenou tekutinu a přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, dokud se polovina nevypaří. Smícháme v misce solamyl se smetanou a přidáme do omáčky, aby zhoustla.
-
3
Hrnec lehce osolené vody přivedeme k varu, do ní dáme vermicelli a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na ohřátou servírovací mísu.
-
4
Na vermicelli vložíme plátky červené parmice a přelijeme je omáčkou. Okamžitě podáváme.