Oříškové řezy s rumovou polevou
Suroviny
- 105 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hrubá
- 30 g Ořechy lískové
- 105 g Ořechy vlašské
- 75 g Ořechy vlašské
- 105 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 75 g Cukr moučkový
- 0.25 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 45 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 331.5 mg
- Draslík 295.1 mg
- Vláknina 5693.7 mg
- Vitamín A 5693.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr se žloutky a kypřicím práškem, třeme cca 30 minut, poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy, citronovou kůru, nakonec mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plec, v rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Plát necháme vychladnout, nakrájíme, potřeme ořechovým krémem, složíme na sebe a přelijeme rumovou polevou. Ostrým nožem pokrájíme na čtverečky, každý dozdobíme půlkou ořechového jádra.
-
3
Krém: smícháme máslo s cukrem, žloutkem, mletými ořechy a vanilkou.
-
4
Poleva: utřeme do husta cukr s vroucí vodou a rumem.