Oříškové řezy s rumovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 105 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Ořechy lískové
  • 105 g Ořechy vlašské
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 105 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr moučkový
  • 75 g Cukr moučkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 331.5 mg
  • Draslík 295.1 mg
  • Vláknina 5693.7 mg
  • Vitamín A 5693.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr se žloutky a kypřicím práškem, třeme cca 30 minut, poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy, citronovou kůru, nakonec mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plec, v rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Plát necháme vychladnout, nakrájíme, potřeme ořechovým krémem, složíme na sebe a přelijeme rumovou polevou. Ostrým nožem pokrájíme na čtverečky, každý dozdobíme půlkou ořechového jádra.

  • 3

    Krém: smícháme máslo s cukrem, žloutkem, mletými ořechy a vanilkou.

  • 4

    Poleva: utřeme do husta cukr s vroucí vodou a rumem.

Komentáře k receptu