Koroptev pečené s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 115 g Sýr Parmezán
  • 450 g Těstoviny Rigatoni
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Koroptev
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 6 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4322 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 712 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 38.4 mg
  • Vláknina 6908.5 mg
  • Vitamín A 6908.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí potřeme koroptve a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut.

  • 2

    Vytáhneme zapékací mísu z trouby, potřeme koroptve 3 lžícemi omáčky pesto, vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Poté vytáhneme zapékací mísu, koroptve obrátíme, potřeme je zbylou směsí s hořčicí a zapékáme dalších 10 minut.

  • 3

    V mezičase dáme vařit hrnec s mírně osolenou vodou, přidáme do něj rigatoni a olivový olej a vaříme 10 minut. Scedíme je a přemístíme na servírovací mísu. Promícháme se zbývající omáčkou pesto a parmezánem.

  • 4

    Hotový pokrm podáváme s těstovinami a polijeme je vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu