Z růžových plátků v omáčce telecí
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 450 g Telecí kýta
- 450 g Těstoviny Fettuccine
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
- 1 l Voda pitná
- 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1.5 dl Vývar rybí
- 0.5 dl Šťáva z růžových grepů
- 1.5 dl Ocet z okvětních plátků růže
- 7 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 49 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 123.2 mg
- Draslík 379.6 mg
- Vláknina 5040 mg
- Vitamín A 5040 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou.
-
2
Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny.
-
3
Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami.
-
4
Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme.