Koule z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Strouhanka
  • 450 g Jehněčí maso mleté
  • 125 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar jehněčí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 687.6 mg
  • Vláknina 6425.6 mg
  • Vitamín A 6425.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso, mleté chilli, čínské mleté kari, pokrájené jarní cibulky, česnek, petrželku a strouhanku. Přidáme vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme 16 koulí.

  • 2

    Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Přidáme nasekané čínské zelí a pórek a smažíme minutu. Poté zeleninu z woku vyndáme a dáme stranou. Vložíme do woku masové koule a smažíme je 4 minuty, aby byly zlatavě hnědé.

  • 3

    V misce smícháme solamyl a vodu a odložíme stranou. Do woku přilijeme jehněčí vývar a sójovou omáčku a vaříme 3 minuty. Přimícháme solamyl s vodou, uvedeme do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Do pánve vrátíme čínské zelí a pórek a minutu povaříme, aby se zelenina prohřála.

  • 5

    Na servírovací mísu dáme čínské zelí a pórek, na ně masové koule a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu