Vsetínský rendlík se skopovým
Suroviny
- 400 g Chléb celozrnný pšeničný
- 300 g Lečo sterilované
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Vegeta
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky
- 4 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Skopová kýta
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Saturejka
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 584.5 mg
- Vláknina 29378.8 mg
- Vitamín A 29378.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.
-
2
Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
-
3
V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.
-
4
Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
-
5
Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.