Vsetínský rendlík se skopovým

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 300 g Lečo sterilované
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky
  • 4 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Skopová kýta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Saturejka
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 584.5 mg
  • Vláknina 29378.8 mg
  • Vitamín A 29378.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.

  • 2

    Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.

  • 4

    Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.

  • 5

    Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu