Vídeňské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 250 g Párky Frankfurtské
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Paprika červená
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 598.7 mg
  • Vláknina 8095 mg
  • Vitamín A 8095 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 10 minut je vaříme. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.

  • 2

    Papriky vložíme 10 cm pod horký gril a 10-12 minut je grilujeme, podle potřeby obracíme, až ztmavnou. Potom je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout.

  • 3

    Papriky oloupeme, opláchneme proudem studené vody a osušíme. Zbavíme je semen, podélně je nakrájíme na nudličky.

  • 4

    Brambory rozkrájíme na trojúhelníčky a s paprikami a nakrájenými párky je vložíme do zapékací mísy. Přimícháme římský kmín, česnek, olej, sůl a pepř. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 °C, občas obracíme.

  • 5

    Mísu vyjmeme z trouby a lžící sebereme přebytečný tuk. Před podáváním zdobíme koriandrem.

Komentáře k receptu