Vídeňské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 598.7 mg
- Vláknina 8095 mg
- Vitamín A 8095 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 10 minut je vaříme. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
-
2
Papriky vložíme 10 cm pod horký gril a 10-12 minut je grilujeme, podle potřeby obracíme, až ztmavnou. Potom je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout.
-
3
Papriky oloupeme, opláchneme proudem studené vody a osušíme. Zbavíme je semen, podélně je nakrájíme na nudličky.
-
4
Brambory rozkrájíme na trojúhelníčky a s paprikami a nakrájenými párky je vložíme do zapékací mísy. Přimícháme římský kmín, česnek, olej, sůl a pepř. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě při 190 °C, občas obracíme.
-
5
Mísu vyjmeme z trouby a lžící sebereme přebytečný tuk. Před podáváním zdobíme koriandrem.