Pečený bažant se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Marmeláda rybízová
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1.6 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1025 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 328.4 mg
  • Draslík 1392.8 mg
  • Vláknina 905 mg
  • Vitamín A 905 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňsky upravené bažanty osolíme, opepříme polovinou uvedené dávky a překryjeme slaninou.

  • 2

    Bažanty vložíme na pekáč vymazaný máslem a asi 1 hodinu je doměkka pečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Propečení bažantů vyzkoušíme tím, že do nejsilnějšího místa na stehně zapíchneme tenkou jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, jsou hotoví. Přikryjeme je alobalem a udržujeme teplé. Výpek slijeme z pekáče do menší nádoby a zaprášíme moukou. Dobře ji v tuku se šťávou osmažíme. Zalijeme vývarem, dobře mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Doplníme marmeládou a znovu 2-3 minuty povaříme. Osolíme a opepříme. Omáčku můžeme přecedit. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. Ozdobíme řeřichou.

Komentáře k receptu