Pečený bažant se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1025 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 328.4 mg
- Draslík 1392.8 mg
- Vláknina 905 mg
- Vitamín A 905 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuchyňsky upravené bažanty osolíme, opepříme polovinou uvedené dávky a překryjeme slaninou.
-
2
Bažanty vložíme na pekáč vymazaný máslem a asi 1 hodinu je doměkka pečeme v předehřáté troubě.
-
3
Propečení bažantů vyzkoušíme tím, že do nejsilnějšího místa na stehně zapíchneme tenkou jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, jsou hotoví. Přikryjeme je alobalem a udržujeme teplé. Výpek slijeme z pekáče do menší nádoby a zaprášíme moukou. Dobře ji v tuku se šťávou osmažíme. Zalijeme vývarem, dobře mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Doplníme marmeládou a znovu 2-3 minuty povaříme. Osolíme a opepříme. Omáčku můžeme přecedit. Podáváme ji zvlášť v omáčníku. Ozdobíme řeřichou.