Palačinky se špenátovou nádivkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 0.8 g Máslo čerstvé
- 200 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 400 g Špenátový protlak mražený
- 120 g Šlehačka ve spreji
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 175 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 21 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 127.9 mg
- Draslík 497.7 mg
- Vláknina 9480 mg
- Vitamín A 9480 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, vodu, přidáme vejce a vymícháme hladké těsto na palačinky. Necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme nádivku. Špenátový protlak necháme rozmrazit, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata na srpečky a česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme špenát, podusíme asi 8 minut, osolíme, opepříme a přimícháme rajčata. Necháme prohřát a odstavíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme na něm čtyři tenké palačinky. Každou svineme do kornoutku, naplníme špenátovou nádivkou, ozdobíme šlehačkou a ještě teplé podáváme.