Krupicový nákyp s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.6 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 140 g Pšeničná krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 140 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 444.4 mg
  • Draslík 203.1 mg
  • Vláknina 4572 mg
  • Vitamín A 4572 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou i šťávou a třeme cca 20 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a krupici.

  • 2

    Těsto zlehka promícháme, přemístíme do vymazané a vyspané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 30 minut.

  • 3

    Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu