Vepřová roláda s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát ledový
  • 100 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cukr třtinový
  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 20 g Pažitka
  • 4 krajíc Chléb Pita
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej olivový
  • 50 ml Brusinková omáčka
  • 50 ml Jablečná omáčka
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 2 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 216.1 mg
  • Vláknina 3851.5 mg
  • Vitamín A 3851.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy dáme nakrájené saláty, pažitku a rajčata. Vše pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a promícháme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme brusinkovou a jablečnou omáčku, balsamikový ocet a třtinový cukr, mírně osolíme a opepříme. Směs zvolna vaříme 5 minut a poté necháme vychladnout.

  • 3

    Předem upečené maso rozkrájíme, rozložíme na placky, přelijeme omáčkou a přidáme salátovou směs.

  • 4

    Zavineme a podáváme.

Komentáře k receptu