Filet z tresky s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1261 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 539.7 mg
- Vláknina 8432.5 mg
- Vitamín A 8432.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený fenykl a zvolna smažíme 5 minut, průběžně promícháváme, až změkne, ale ještě nezačne hnědnout.
-
2
Odstavíme, přimícháme nakrájené ančovičky, petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř.
-
3
Steaky z tresky vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy a každý zvlášť pokryjeme vrstvou směsi ančoviček a fenyklu, kterou přitiskneme rukou.
-
4
Maso pokapeme olejem z ančoviček a dáme je na 15-20 minut péci do předehřáté trouby na 200 °C, až maso zmatní a snadno se uvolňuje od kostí.
-
5
Hotové steaky dáme na vyhřáté talíře. Ozdobíme je plátky citronu, snítky kopru a řeřichy a servírujeme.