Palačinky se švestkami
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
- 10 g Koření perníkové
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Švestky
- 15 g Cukr skořicový
- 400 g Zmrzlina vanilková
- 250 ml Mléko polotučné
- 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 22 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 240.3 mg
- Draslík 356.7 mg
- Vláknina 3412.5 mg
- Vitamín A 3412.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme vanilkový cukr, sůl, mouku, perníkové koření, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
-
2
Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, vložíme do misky, zakápneme likérem a posypeme skořicovým cukrem.
-
3
Palačinky usmažíme v pánvi na rozehřátém másle. Potom je vyskládáme na plech, obložíme máčenými švestkami a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
-
4
Palačinky se švestkami upravíme na talířky a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou. Ihned podáváme, aby se zmrzlina neroztekla.