Těsto na pizzu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 9 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 520 mg
- Vláknina 1200 mg
- Vitamín A 1200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.
-
2
Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Následně těsto necháme 30 minut kynout.