Kuře na provensálský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 34 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 903.1 mg
- Vláknina 2585 mg
- Vitamín A 2585 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, naporcujeme na 6 porcí, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej v pekáčku, kuře do něj vložíme a opečeme ze všech stran dozlatova. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, cherry rajčata, olivy, posypeme 1 lžící nasekané pažitky, podlijeme červeným vínem a dáme do trouby péct asi na 30 minut. Dozlatova upečené kuře vyndáme a podáváme.