Kuře masala tikka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kuřecí prsa
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1.5 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Kokosové mléko
  • 1.25 dl Jogurt bílý
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 956.8 mg
  • Vláknina 3486.4 mg
  • Vitamín A 3486.4 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme cibuli, rajčatový protlak, kmín, zázvor, citronovou šťávu, česnek, mleté chilli a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, kuře nakrájíme na kostky a necháme 2 hodiny marinovat v míse.

  • 2

    Připravíme si omáčku masala - rozehřejeme v pánvi ghí a smažíme v něm pokrájenou cibuli cca 5 minut, přidáme česnek, rajčata, jogurt, kokosové mléko, koriandr a uvedeme do varu a 20 minut povaříme.

  • 3

    Kuře rozdělíme na 8 dílů a napíchneme na 8 grilovacích jehel. Na rozpáleném grilu za častého obracení necháme grilovat 15 minut, poté kuře vyndáme, sundáme z jehel a přidáme do omáčky. Vmícháme bylinky, citronovou šťávu a garam masalu.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu