Kuře masala tikka
Suroviny
- 750 g Kuřecí prsa
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1.5 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 1.25 dl Kokosové mléko
- 1.25 dl Jogurt bílý
- 5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 956.8 mg
- Vláknina 3486.4 mg
- Vitamín A 3486.4 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme cibuli, rajčatový protlak, kmín, zázvor, citronovou šťávu, česnek, mleté chilli a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, kuře nakrájíme na kostky a necháme 2 hodiny marinovat v míse.
-
2
Připravíme si omáčku masala - rozehřejeme v pánvi ghí a smažíme v něm pokrájenou cibuli cca 5 minut, přidáme česnek, rajčata, jogurt, kokosové mléko, koriandr a uvedeme do varu a 20 minut povaříme.
-
3
Kuře rozdělíme na 8 dílů a napíchneme na 8 grilovacích jehel. Na rozpáleném grilu za častého obracení necháme grilovat 15 minut, poté kuře vyndáme, sundáme z jehel a přidáme do omáčky. Vmícháme bylinky, citronovou šťávu a garam masalu.
-
4
Podáváme teplé.