Kuře s whisky omáčkou
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 25 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 60 g Pórek
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 6 ks Kuřecí prsa
- 4 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 dl Vývar drůbeží
- 2 dl Žervé
- 0.5 dl Whisky
- 2 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 61 g
- Sodík 914 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 1784.7 mg
- Vláknina 2367.8 mg
- Vitamín A 2367.8 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme.
-
2
Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple.
-
3
V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil.
-
4
Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř.
-
5
Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku.
-
6
Podáváme společně s kuřetem.