Jablkovec s ořechy a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Hrozinky
  • 500 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 300 g Žemle tuková
  • 20 g Strouhanka
  • 60 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.125 l Mléko plnotučné
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 253.2 mg
  • Vláknina 5419.9 mg
  • Vitamín A 5419.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 789.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté do ní klademe postupně vrstvu housek, vrstvu na plátky nakrájených jablek, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, rozinkami a sekanými oříšky. Tento postup ještě jednou zopakujeme, navrch poklademe opět housku, pokapeme máslem a zalijeme mlékem, v němž rozšleháme vejce.

  • 2

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 min. Před podáváním dozdobíme sněhovým krémem.

  • 3

    Krém:

  • 4

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně po lžičkách zašleháme 50 g cukru a poté zbytek cukru vmícháme vařečkou. Rozetřeme na jablkovec a v rozpálené troubě necháme cca 2 min. zrůžovět.

Komentáře k receptu