Ragú ze sluk
Suroviny
- 50 g Cibule
- 50 g Játra kuřecí
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 50 g Pórek
- 30 g Šalotka
- 60 ml Olej olivový
- 60 ml Víno bílé
- 150 ml Vývar telecí
- 40 ml Koňak Armaňak
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Sluka lesní
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 54 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 109.8 mg
- Vláknina 2049.8 mg
- Vitamín A 2049.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sluky osolíme a opepříme a dáme péct na 220°C cca na 15 minut.
-
2
Poté odřízneme křídla a stehna, zbytek kostry naporcujeme na 6 dílů.
-
3
Olej necháme rozpálit a osmahneme na něm maso.
-
4
Smažíme 10 minut, poté přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut.
-
5
Přilijeme armaňak a zapálíme.Po dohoření koňaku přilijeme víno, vývar, šťávu z pečení sluk, pokrájená játra a koření.
-
6
Vše osolíme, opepříme a přiklopené dusíme 10 minut.
-
7
Z omáčky vyjmeme maso, propasírujeme jí přes síto a vrátíme zpět slučí stehna a křídla.
-
8
Přidáme máslo a povaříme 5 minut.