Rybí filé na čínský způsob
Suroviny
- 350 g Rajčata
- 900 g Platýz - filety
- 1 kávová lžička Směs pěti vůní
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Chléb konzumní
- 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.05 hrnek Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 18 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 181.3 mg
- Draslík 1135.5 mg
- Vláknina 5107.9 mg
- Vitamín A 5107.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme spolu s kořenicím práškem, solí a pepřem. V takto dochucené mouce obalíme rybí řízky. Poté je namáčíme do rozšlehaného vejce a nakonec obalíme v rozdrobeném chlebu.
-
2
V pánvi rozpálíme cca 1cm vrstvu oleje a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty do zlatohněda. Osušíme na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.
-
3
Olej z pánve slijeme a vytřeme ji ubrouskem. Na rozehřátém másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibulku, na kostičky pokrájená rajčata bez semínek a po minutě přidáme sójovou omáčku.
-
4
Rybu rozdělíme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme nakrájenou paprikou a pažitkou a podáváme.