Krupková kaše se škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 300 g Sádlo škvařené
  • 200 g Krupky trhané
  • 1 ks Cibule
  • 5 dl Masový vývar
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1919 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 170 g
  • Sodík 1679 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 172.7 mg
  • Draslík 642.8 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme na zlaté škvarky.

  • 2

    Krupky promyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.

  • 3

    Přilijeme 5 dl masového vývaru a pomalu vaříme doměkka. Velmi často krupky mícháme. Uvařenou kaši osolíme podle chuti.

  • 4

    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.

  • 5

    Kaši ozdobíme smaženou cibulí i s výpekem a posypeme slaninou.

Komentáře k receptu