Krupková kaše se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1919 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 170 g
- Sodík 1679 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 172.7 mg
- Draslík 642.8 mg
- Vláknina 1700 mg
- Vitamín A 1700 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme na zlaté škvarky.
-
2
Krupky promyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
-
3
Přilijeme 5 dl masového vývaru a pomalu vaříme doměkka. Velmi často krupky mícháme. Uvařenou kaši osolíme podle chuti.
-
4
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
-
5
Kaši ozdobíme smaženou cibulí i s výpekem a posypeme slaninou.