Vaječný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 26 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 270.8 mg
- Vláknina 3360 mg
- Vitamín A 3360 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky kráječem.
-
2
Rajčata omyjeme, krátce spaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme. Poté je také nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Do porcelánové mísy vyskládáme omyté a okapané listy hlávkového salátu, špičkami k okraji mísy. Na vrstvu listů vyskládáme vrstvu vajec, kterou potřeme majonézou. Na majonézu vyskládáme vrstvu rajčat, opět potřeme majonézou a vše střídáme do té doby, až vše spotřebujeme.
-
4
Do středu mísy vpíchneme salátové srdíčko.
-
5
Předkrm podáváme vychlazený.