Telecí žebírko smažené (minutka)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1500 g Telecí ledviny
  • 120 g Vejce slepičí
  • 40 g Sůl
  • 300 g Strouhanka
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 83.34 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2038 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 598 mg
  • Draslík 454.4 mg
  • Vláknina 2385 mg
  • Vitamín A 2385 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z telecí ledviny odsekáme výčnělky obratlů a maso opláchneme. Nasekáme je na porce (žebírka), naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

  • 2

    Žebírka obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu