Telecí žebírko smažené (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2038 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 598 mg
- Draslík 454.4 mg
- Vláknina 2385 mg
- Vitamín A 2385 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z telecí ledviny odsekáme výčnělky obratlů a maso opláchneme. Nasekáme je na porce (žebírka), naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
-
2
Žebírka obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.
-
3
Ihned podáváme.