Křupavé sardinky v mátě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 24.8 mg
- Vláknina 3248.9 mg
- Vitamín A 3248.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej, citrónovou kůru, mátu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a očištěné sardinky bez hlavy smícháme a ryby ve směsi obalíme. Necháme v chladu marinovat min.30 minut.
-
2
Potom sardinky obalíme v mouce a osmažíme z obou stran dozlatova.
-
3
Podáváme s dílky citrónu.