Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 200 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 20.7 mg
- Draslík 1542.4 mg
- Vláknina 66134.5 mg
- Vitamín A 66134.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.1 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.
-
3
Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.
-
4
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.