Těstovinové rolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 22 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Rukola
  • 400 g Sýr Ricotta
  • 350 g Lasagne
  • 3500 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2300 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 214.2 mg
  • Draslík 204.1 mg
  • Vláknina 1172.5 mg
  • Vitamín A 1172.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme lasagne a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

  • 2

    Uvařené lasagne scedíme, propláchneme studenou vodou, rozložíme vedle sebe na utěrku a necháme okapat.

  • 3

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rukolu posekáme najemno, šunku nakrájíme na malé kostičky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Odstavíme z plotny, smícháme s rukolou, šunkou, přidáme strouhaný sýr a vejce. Promícháme, osolíme a opepříme. Směsí potřeme plátky lasagní a zavineme do rolád.

  • 5

    Pekáček vymažeme tukem a rolády do něj vyskládáme. Pokapeme 1 lžící rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme 15 minut při střední teplotě.

Komentáře k receptu