Na kokosovém kari kuře
Suroviny
- 100 g Kokos - mletý (Kopra)
- 175 g Kompot ananasový
- 450 g Kuřecí prsa
- 150 g Okra - Ibišek jedlý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar drůbeží
- 1.5 dl Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 27 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 638.8 mg
- Vláknina 15930 mg
- Vitamín A 15930 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi olej, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a osmahneme.
-
2
Odkrojíme z okra stopky, dáme do pánve pokrájenou cibuli, česnek, okry a smažíme 3 minuty.
-
3
Smícháme kari pastu s kuřecím vývarem a citronovou šťávou a přilijeme do pánve. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 30 minut. Do směsi vmícháme strouhaný kokos a 5 minut povaříme.
-
4
Přidáme ananas, jogurt, koriandr a povaříme za častého míchání 2 minuty.
-
5
Okamžitě podáváme.