Kuře v pánvi
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 400 g Artyčoky sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Cibule červená
- 1.5 dl Víno bílé
- 1.5 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 135.5 mg
- Draslík 1062.1 mg
- Vláknina 19958.5 mg
- Vitamín A 19958.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolíme a opepříme porce kuřete. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme kuřecí maso a osmahneme po obou stranách. Poté vyndáme z pánve.
-
2
Smícháme citronovou šťávu s pokrájenou cibulí a směs dáme do pánve. Smažíme cca 4 minuty. Vrátíme do pánve porce kuřete, přidáme vývar, víno, uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a vaříme 30 minut.
-
3
Vyndáme porce kuřete a udržujeme teplé. Šťávu uvedeme do varu a vaříme 5 minut.
-
4
Smícháme zbývající mouku s máslem, stáhneme plamen a přidáváme směs mouky s máslem a mícháme, dokud nebude omáčka hustá.
-
5
Osolíme, opepříme a přidáme srdíčka artyčoků a 2 minuty povaříme.
-
6
Přes kuře přelijeme omáčku a podáváme.