Älplermagronen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 300 g Greyerzer
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 487.2 mg
  • Vláknina 6771 mg
  • Vitamín A 6771 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 789.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Mléko osolíme, přidáme 1/4l vody a přivedeme k varu. Brambory v něm povaříme cca 5min. Poté přidáme těstoviny a společně vaříme dalších 10-15min, dokud brambory nezměknou. Mezitím několikrát promícháme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli orestujeme cca 10min dozlatova. Troubu rozpálíme na 200C. Sýr pokrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Do těstovinové směsi vmícháme polovinu cibule a sýra, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Urovnáme do zapékací formy, navrch dáme zbytek cibule, posypeme zbytkem sýra a pečeme cca 15min. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu