Älplermagronen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 37 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 487.2 mg
- Vláknina 6771 mg
- Vitamín A 6771 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 789.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Mléko osolíme, přidáme 1/4l vody a přivedeme k varu. Brambory v něm povaříme cca 5min. Poté přidáme těstoviny a společně vaříme dalších 10-15min, dokud brambory nezměknou. Mezitím několikrát promícháme.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli orestujeme cca 10min dozlatova. Troubu rozpálíme na 200C. Sýr pokrájíme na malé kostičky.
-
3
Do těstovinové směsi vmícháme polovinu cibule a sýra, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Urovnáme do zapékací formy, navrch dáme zbytek cibule, posypeme zbytkem sýra a pečeme cca 15min. Ihned podáváme.