Kuře s hráškem a rýží
Suroviny
- 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Kokos čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3.5 dl Voda pitná
- 1.5 kg Kuře
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Kokosové mléko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1090 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 70 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 899.6 mg
- Vláknina 21517.8 mg
- Vitamín A 21517.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, česnek, tymián, celer, pažitku a 4 lžíce vody dáme do mixéru a vše rozmixujeme do hladka. Směs přendáme do pánve. Do mixéru přidáme kokosové mléko, pokrájený kokos a rozmixujeme dohusta. Mléko přidáme ke směsi cibule a celeru. Vmícháme hrášek a chilli.
-
2
Povaříme 15 minut, osolíme a opepříme. Do hrnce dáme cukr, olej a vaříme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Vložíme porce kuřete a smažíme 20 minut za častého otáčení, dokud nezhnědnou.
-
3
Přidáme kokosovou směs, rýži a zbývající vodu. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut, aby rýže a kuře změkly a tekutina se vstřebala.
-
4
Podáváme teplé.