Brambory plněné masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 175 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 12 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 1375 mg
  • Vláknina 15764.2 mg
  • Vitamín A 15764.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Nadrobno je nakrájíme. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a česnek a na 2 lžících rozpáleného oleje necháme zesklovatět. Přidáme rajčata, bobkový list a papriku a dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Poté přilijeme víno, omáčku necháme projít varem a odstavíme.

  • 2

    Oloupané brambory na spodní straně rovně seřízneme a shora vydlabeme do hloubky cca 1 cm. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s mletým masem a nasekanou petrželkou. Vmícháme 4 lžíce připravené omáčky, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Náplň rozdělíme do brambor.

  • 3

    V hrnci rozpálíme zbytek oleje, rozložíme do něj brambory otevřenou stranou dolů a restujeme cca 5 minut, dokud náplň nezhnědne. Poté je obrátíme, přidáme zbytek omáčky, zalijeme vodou tak, aby byly brambory do 3/4 ponořené a zakryté dusíme cca 30 minut.

  • 4

    Brambory rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu