Brambory plněné masem a rajčaty
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 175 g Vepřové maso mleté
- 100 ml Víno bílé
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 12 ks Brambory
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 1375 mg
- Vláknina 15764.2 mg
- Vitamín A 15764.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Nadrobno je nakrájíme. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a česnek a na 2 lžících rozpáleného oleje necháme zesklovatět. Přidáme rajčata, bobkový list a papriku a dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Poté přilijeme víno, omáčku necháme projít varem a odstavíme.
-
2
Oloupané brambory na spodní straně rovně seřízneme a shora vydlabeme do hloubky cca 1 cm. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s mletým masem a nasekanou petrželkou. Vmícháme 4 lžíce připravené omáčky, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Náplň rozdělíme do brambor.
-
3
V hrnci rozpálíme zbytek oleje, rozložíme do něj brambory otevřenou stranou dolů a restujeme cca 5 minut, dokud náplň nezhnědne. Poté je obrátíme, přidáme zbytek omáčky, zalijeme vodou tak, aby byly brambory do 3/4 ponořené a zakryté dusíme cca 30 minut.
-
4
Brambory rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.