Pečené brambory ve slupce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 24798 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 52.2 mg
- Draslík 583.1 mg
- Vláknina 5539.8 mg
- Vitamín A 5539.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 220°C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté potřeme rozpuštěným máslem. Zapékací formu vytřeme solí, brambory do ní naskládáme. Pečeme cca 60 - 75 min do měkka.
-
2
Mezitím opláchneme pažitku, osušíme a na jemno nasekáme. Vmícháme do zakysané smetany, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Brambory podélně nažízneme, částečně rozlomíme, naplníme omáčkou a podáváme.