Stamppot z brambor a štěrbáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 22 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 1024.3 mg
- Vláknina 14889.8 mg
- Vitamín A 14889.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, rozpůlíme a cca 20-25 minut vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím očistíme štěrbák, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
-
2
Na marinádu smícháme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř. Přelijeme jí cibuli a štěrbák a promícháme. Ze slaniny odstraníme kůži a chrupavky, nakrájíme na kostičky a v pávni dokřupava osmažíme.
-
3
Brambory scedíme a nahrubo rozmačkáme. Promícháme je se salátem a slaninou, ochutíme a ihned podáváme.