Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami
Suroviny
- 8.89 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Libeček
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Brutnák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 7 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 184.3 mg
- Draslík 1241.4 mg
- Vláknina 14308.2 mg
- Vitamín A 14308.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory a nahrubo nastrouháme. Necháme je okapat na cedníku, vyloženém navlhčeným lněným ubrouskem. Poté vyklopíme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, všechny bylinky opláchneme, otřepeme a lístky najemno posekáme. Do brambor vmícháme cibuli, bylinky, mléko, vejce, ochutíme solí a pepřem.
-
2
V pánvi rozpálíme trochu sádla, z bramborové hmoty tvoříme placičky a opékáme. Hotové osušíme na papírové utěrce a uchováme teplé v troubě, zahřáté na 75C.